Uiveloiden syysmuutto ajoittuu lokakuulle eikä laji talvehdi suuressa määrin Suomen merialueilla. Leutoina syksyinä, kuten syksyllä 2000, myöhäisiä muuttajia on nähty vielä joulukuussa alueen järvillä: Hyvinkään Ridasjärvellä, Sääksjärvellä ja Nurmijärven Valkjärvellä. Joulukuisten havaintojen lisäksi laji on tavattu vain kerran tammikuussa: 27.1.2008 naaras Mäntsälän Ohkolanjoessa sekä kerran helmikuussa: 15-16.2.1996, jolloin naaraslintu nähtiin Tuusulanjärven hapetussulassa Halosenniemen edustalla.