Sinisuohaukkoja jää hyvinä myyrävuosina viivyttelemään etelärannikon ja Pohjanmaan pelloille. Muutamia onnistuneita talvehtimisiakin on todettu, eniten vuoden 2009 alussa, jolloin sinisuohaukkoja tavattiin ennätysmäärä.
Alueella sinisuohaukan talvihavainnot alkavat joulukuusta 2000, jolloin Hyvinkään Kytäjällä tehtiin havaintoja naarashaukasta tammikuun alkuun asti. Alueen ainut helmikuinen havainto koskenee tätä samaa yksilöä, joka tavattiin matkalla etelään Hyvinkäänkylässä vielä 1.2.2001. Runsas talviesiintyminen 2008/2009 tuotti alueella ainakin neljä havaintoa, joista viimeinen Nurmijärven Perttulasta 11.1.2009. Myös joulukuussa 2011 Hyvinkään Kytäjälle jäi koiras- ja naarashaukka, joista viimeinen havainto tehtiin Suopellossa 6.1.2012.
Talvilinnut - Hiirihaukka
Hiirihaukka on myyräravintoa käyttävistä petolinnuista yleisimmin talvehtimaan jäävä laji. Alueen talvihavainnot hiirihaukasta, kuten monista muistakin petolinnuista, alkoivat yleistyä 1990-luvun lopulta lähtien ja ovat nykyisin jokatalvisia. Sitä ennen talvihavaintoja lajista oli tehty alle kymmenen kertaa.
Hiirihaukka on talvehtinut helmikuulle asti ainakin seitsemänä talvena. Erinomaisena myyrätalvena 2008/2009 hiirihaukkoja jäi talvehtimaan peräti kahdeksan lintua. Näistä Hyvinkään Kytäjän seudulla tavattiin vähintään kaksi, Kapulan kaatopaikan lähistöllä niinikään kaksi lintua, Mäntsälän pohjoisosissa yhteensä kolme ja Nurmijärven Kuhajärvellä yksi lintu. Mainitut peltoalueet ovat muinakin vuosina keränneet eniten talviseen myyränpyyntiin jääneitä hiirihaukkoja.
Hiirihaukka on talvehtinut helmikuulle asti ainakin seitsemänä talvena. Erinomaisena myyrätalvena 2008/2009 hiirihaukkoja jäi talvehtimaan peräti kahdeksan lintua. Näistä Hyvinkään Kytäjän seudulla tavattiin vähintään kaksi, Kapulan kaatopaikan lähistöllä niinikään kaksi lintua, Mäntsälän pohjoisosissa yhteensä kolme ja Nurmijärven Kuhajärvellä yksi lintu. Mainitut peltoalueet ovat muinakin vuosina keränneet eniten talviseen myyränpyyntiin jääneitä hiirihaukkoja.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)