Hiirihaukka on myyräravintoa käyttävistä petolinnuista yleisimmin talvehtimaan jäävä laji. Alueen talvihavainnot hiirihaukasta, kuten monista muistakin petolinnuista, alkoivat yleistyä 1990-luvun lopulta lähtien ja ovat nykyisin jokatalvisia. Sitä ennen talvihavaintoja lajista oli tehty alle kymmenen kertaa.
Hiirihaukka on talvehtinut helmikuulle asti ainakin seitsemänä talvena. Erinomaisena myyrätalvena 2008/2009 hiirihaukkoja jäi talvehtimaan peräti kahdeksan lintua. Näistä Hyvinkään Kytäjän seudulla tavattiin vähintään kaksi, Kapulan kaatopaikan lähistöllä niinikään kaksi lintua, Mäntsälän pohjoisosissa yhteensä kolme ja Nurmijärven Kuhajärvellä yksi lintu. Mainitut peltoalueet ovat muinakin vuosina keränneet eniten talviseen myyränpyyntiin jääneitä hiirihaukkoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti