Talvilinnut - Punarinta

Punarintoja jää tai saapuu joka vuosi talvehtimaan Suomeen. Eniten talvihavaintoja on tehty etelä- ja länsirannikolla, mutta myös Itä-Suomessa Kuusamoa myöten.

Alueen punarintahavainnot jakautuvat varsin tasaisesti kaikille kolmelle talvikuukaudelle. Kiinnostus talvihavaintoihin lienee myös kasvattanut havaintomääriä. 1970-ja 1980-luvulla talvihavaintoja tehtiin vain muutamana talvena, 1990-luvulla jo viitenä talvena ja vuodesta 2000 lähtien punarintoja on havaittu joka talvi. Talvella 2002/2003 saatiin talvihavaintoja ainakin kahdeksasta eri punarinnasta.

Talvehtimaan asettuneet punarinnat pysyttelevät usein samalla ruokintapaikalla, jonka läheisyydestä ne ovat löytäneet myös suojaisan yöpymispaikan. Ainakin kolmesti on punarinta onnistui talvehtimaan kevääseen asti:  1.1-17.3.1994 Nurmijärven Kirkkotiellä, 25.1.-3.3.2004 Tuusulan Hernemäentiellä ja 27.1.-7.3.2007 Järvenpään Jampassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti