Hemppoja jää joka vuosi talvehtimaan Etelä-Suomeen, joskin melko vaihtelevasti. Ne ruokailevat talvisin parvina kaatopaikkojen, täyttömäkien ja joutomaakenttien rikkaruohostoissa ja voivat pysytellä samalla alueella pidempääkin.
Hemppoja on tavattu 1990-luvun alusta lähtien joka talvi alueella. Lajin talviesiintymisessä on kuitenkin selvä laskeva trendi. Vielä 1970-luvun puolivälissä Tuusulan Rantamossa tavattiin parin sadan yksilön talviparvia. Helmikuussa 1993 Hyvinkään Nopossa nähtiin vielä yli sadan yksilön hemppoparvi. Sen jälkeenkin hemppoja havaittiin alueen kaatopaikoilla joka talvi vuosina 1996-2002, mutta suurimmissakin parvissa oli vain muutamia kymmeniä lintuja. Tämän jälkeen talviset havaintomäärät ovat edelleen vähentyneet, vaikka laji onkin edelleen havaittu joka talvi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti