Talvilinnut - Pulmunen

Lapin tuntureilla pesivien pulmusten syysmuutto on  etelärannikolla hyvin huomaamatonta ja siksi lajia ei tavata runsaammasti myöskään talvisin.

Pulmusia on alueella havaittu talviaikaan vajaat sata kertaa. Talvikauden havainnoista lähes puolet koskee helmikuisia kevätmuuttajia ja kolmasosa taas joulukuisia syysmuuttajia.

Tammikuulle jää siten vain parikymmentä havaintoa. Kaikkien aikojen suurin talviparvi, peräti 150 lintua, on kuitenkin havaittu tammikuussa Tuusulan Hyrylässä 5.1.1970. Tuusulan Rantamossa on monena talvena havaittu muutamia pulmusia myös tammikuussa, joskaan talvehtimista ei ole koskaan todettu. Pisimpään samalla paikalla viihtyneet pulmuset nähtiin Nurmijärven Savikon pelloilla, missä neljän linnun parvesta tehtiin havaintoja 25.1-2.2.2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti